Стоянка Мутафова е зле със здравето от 2 месеца – лекарите не могат да ѝ сложат диагноза!

стоянка

Стоянка Мутафова отново не се чувствала добре и прекарвала дните си прикована към леглото в софийския си дом. Живата легенда на българския театър имала редица поети ангажименти и обявени дати за представления край морето, но ги отменила в последния момент по здравословни причини. Все още нямало яснота кога публиката щяла да има възможността да ѝ се порадва на живо, тъй като  лекарите не можели да ѝ поставят точна диагноза.

В последните два месеца и половина госпожа „Стихийно бедствие“ си даде заслужена почивка и отстъпи сцената на по-младите. В седмиците, отредени ѝ за отдих, решила да мине прегледи от всякакво естество, за да проследи здравето си. Полежала за седмица в болница, докато ѝ правели различни изследвания, а после докторите я изписали без оплаквания. Всичките ѝ показатели били в норма и медиците не виждали нищо притеснително, но на Мутафова продължило да ѝ прилошава по необясними причини.

В последните дни тя залиняла, нямала апетит и енергия и видимо поотслабнала. Денонощно до леглото ѝ бдяла нейната дъщеря Мария Грубешлиева, която пък се жалвала на приятели и съседи, че вече изнемогвала. Муки обаче не смеела да повери грижите покрай майка си на техни близки от актьорската гилдия, пък камо ли на чужд човек, изпратен от специализирана агенция за болногледачи. Стояна и дъщеря ѝ имат горчив опит с домашните помощници, които непрекъснато ровичкали из покъщнината им и тайно измъквали ценни за тях вещи, предаде „Ретро“.

Единственият човек, който помагал на Муки, бил настоящият ѝ любим Павлин Руменов, с когото се срещнаха след дълги години на забрава през изминалото лято. Дъщерята на Мутафова обаче не можела да се отдаде на романтичните моменти с партньора си, тъй като трябвало да бди над нея. „Вече е доста изтощена и много от отговорностите паднаха на мой гръб. Не много, а всички. Аз съм и мъжът, и жената в нашата къща. Тя мисли за здравето си и за сцената. Така и трябва. Старая се да ѝ угаждам във всичко, да не е лишена и да е обгрижена. Надявам се, че успявам“, казва Муки



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ