Бойко Борисов обяви важни икономически новини след срещата на високо равнище! (ВИДЕО)

Бойкооо
„Не случайно кръстихме газовия разпределителен център „Балкан“. Думата е обобщаваща за всички и прави Гърция еднакво важна с България. Ще идва руски газ, от българските и румънските находища в Черно море, когато стане готово всичко. Ще имаме избор да купим най-евтиния газ и конкуренцията ще намалява цените, няма да ги вдига. Ще имаме директна връзка.“ Това каза Бойко Борисов след срещата на високо ниво в Евксиноград.

„С Алексис решихме да подпишем декларации, защото искаме парламентите да се съгласят с предложението ни. Ще има една магистрална отсечка, която ще свързва Александропол с България. Сегашното трасе между Александруполис и Бургас, можем да го модернизираме.

Защо да нямаме кей на Александруполис и Солун, а гърците тук? Даваме един пръстен и мога да уверя, че магистралата София-Белград е на 90% готова. За 2 години ще направим и последната отсечка. На практика Белград и Истанбул няма да са пречка. Огромна част от „Струма“ също е почти готова“, допълни премиерът.

„С колегите сме единодушни, че Балканите имат огромен потенциал. Снощи колегата Натаняху каза „Чакайте, трябва да се включим и ние. Имаме силно развито селско стопанство и трябва да повишаваме доходите.”  Искаме по-голям пазар. Благодаря за това, че дойдохте. С Алексис ще подпишем декларацията, за да отиде в парламента. Всяка наша среща има добри намерения“, допълни министър председателят.

Прескоференция с президента Вучич и с премиерите Ципрас, Дънчила и Нетаняху, Част 2

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 2 ноември 2018 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ