Трагедия! Жестока съдба сполетя уважавана и обичана българска актриса!

Христина русева

Жестока и трагична съдба сполетя една от звездите в лентата „Момчето си отива”. Актрисата Христина Русева влезе в лудница, но избяга само след няколко седмици от там, с викове и истерии.

Жестоката житейска история на актрисата е ужасяваща. Тя спи по пейките, проси в центъра на Сливен и бърка по кофите за остатъци от храна.

Местни граждани многократно изпращали сигнали до общината, а служителите на няколко пъти правили опити да й помогнат. Но Христина имала проблеми с алкохола, буйствала непрекъснато и нападала не само случайни минувачи, а и общинарите.

Тя не била агресивна, но често викала по пешеходците с нецензурни изказвания. Хора, които я познават, твърдят, че не е опасна, а като била по-млада си пиела редовно хапчетата и всичко било наред. Но сега, като възрастен човек без семейство и никой, който да се грижи за нея, тя останала на пътя, пише „Ретро”.

С много уговорки, общинарите от Града на стоте войводи все пак успели да я изпратят в специализирано заведение, където да се погрижат за психиката й. Не след дълго обаче напуснала сама диспансера.

Историята на актрисата е като за филм. През 1971 година участва в „Момчето си отива”, а след това по лични причини се връща в родния Сливен. Играе малко на сцената в родния си град, а после отива във Варна.

Варненският театър обаче се оказва твърде голямо предизвикателство за нея. Конкуренцията я смазва и въпреки че е упорита, липсата на средства я тласнала към алкохола.

Съгражданите й не били зле настроени към нея, опитвали се да й помагат, но тя искала само пари, които после изпивала. На няколко пъти опитали да я пратят в приют за бездомни, но Русева се дърпала.

Спяла по пейките в парковете или в домовете на други клошари.

Често се случва в наши дни, но за Хриси ни е много мъчно. Доколкото знаем, сега в сградата, където живее й е спрян токът, водата също.

От време на време й оставяме по някой лев, но тя все го изпива”, коментират с мъка нейни приятели.

Според тях, освен да залита по чашката, Русева развила и психични отклонения във времето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ