Кървава Задушница! Младеж с кола сее смърт край гробищен парк, има пръснати части от тела на разстояние 20-30 метра.

Линейка спешна помощ

Невиждана трагедия по време на Задушница се разиграва към момента в гр. Карнобат. Потресени очевидци твърдят, че автомобилът е преминал с несъобразена скорост през тясна уличка, водеща към гробищния парк, изобщо не е правил опит да намали скоростта и е връхлетял върху група възрастни жени. 

Те отивали да почетат паметта на починалите си близки, когато ги е сполетяло най-голямото нещастие, предаде Флагман.бг.

„Не можем да кажем колко са загиналите, защото има пръснати части от тела, на разстояние 20-30 метра. Все още има дишащи сред ранените”, каза очевидец.

Кметът на Карнобат Георги Димитров потвърди за случилото се.

„Около и в гробищния парк съм въвел ред чрез униформени полицаи и патрулка, тъй като целия град се струпва на този ден именно на това място. Как да предвидя обаче, че подобно нещо може да се случи в някоя от улиците”, заяви потресен Димитров.

От ОДМВР- Бургас заявиха следното: „18-годишен шофьор е блъснал две възрастни жени на тротоар в Карнобат, едната от тях е загинала, другата е откарана в болница в кома. Около 08.02 часа в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал на карнобатската улица „Петър Берон“ № 33 А, при който 18 годишния карнобатлия А.Д. (с едномесечен шофьорски стаж), управляващ лек автомобил „Мерцедес“, с бургаска регистрация, вероятно поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, се качва с автомобила на тротоара и блъска намиращи се там две възрастни жени. При инцидента едната загива на място, а втората – К.Г., 84-годишна от Карнобат е откарана в кома в УМБАЛ – Бургас. В момента здравословното ѝ състояние се уточнява“.

Своевременно водачът на автомобила е задържан от служителите на Районно управление – Карнобат и тестван за употреба на алкохол, като дрегера е отчел отрицателен резултат. Предстои тестването му за употреба на наркотици.

Работата по установяване самоличността на загиналата жена продължава.

По случая е образувано досъдебно производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ