Таксиметровият шофьор проговори за жестокото убийство от Викторио! Ето защо не е взел бебето…

Заснемане

Сега хората ме съдят, но едва ли би било така, ако бяха на моето място. Това заяви в откровена изповед пред сутрешния блок на Нова телевизия таксиметровият шофьор, който качи в таксито си двойният убиец от „Надежда“ Викторио.

„Съгласих се да говоря, защото в момента ме изкарват мен виновен – не скри огромната си мъка таксиметровият шофьор. – Вината ми е, че до последно мислех, че возя самоубиец, а не убиец. Ако знаех, че е убил жена си, щях да взема детето и да избягам. Мислех, че е поредният малоумник, който се опитва да си отнеме живота. Удари ме с пистолета и ми каза да карам, ако искам да живея.

Постоянно при нас се качват всякакви, които казват, че ще се самоубият. Постоянно сме подложени на такива лични драми. Непрекъснато возим такива.

Не съм знаел, че той е убил съпруга си. Аз разбрах, че съпругата му е убила другото им дете. Аз го разубеждавах да не се самоубие. Аз ако знаех, че е убиец, щях да му кажа, че нямам винетка и не мога да карам към Благоевград, както искаше. При нас постоянно се возят хора, които ни заплашват. Видя, че няма как да ми повлияе нещо и остана, като най-приятелски сме си говорили с него. Видя, че съм уплашен от ставащото само вътрешно. По телевизията, която гледах в колата тогава, казаха за убийството. Той ми каза да го спра и да пусна музика, защото не издържал на такива неща.

След като го оставих, сигнализирах на диспечерките, че съм оставил човек в гората, който ми е вадил с пистолет. За мен това бе най-обикновен случай, при който ни заплашват за да ни вземат парите. Диспечерките ми казаха, че нищо не могат да направят и ако искам, да се обадя на полицията иначе да се прибирам.

На връщане на една бензиностанция се оплаках, че са ме заплашвали. Там един като чу, че е бил мъж с малко дете, ми каза, че полицията издирва такъв. Когато разбрах в полицията, че този човек е посегнал на детето, ми прилоша. Четири нощи вече не мога да спя от случилото се. Не виждам грешка в нищо. Когато разбрах след това, че не съм взел детето, чувствам вина. Много съжалявам. Не е вярно обаче че не съм го взел нарочно. Ако го знаех, че така ще стане, щях да го взема. През цялото време му говорих, че няма кой да му гледа по-добре детето от собствения родител и да не се самоубива.

Ако бях постъпил различно, сега едва ли щях да се чувствам горд. Ако мога да върнат времето обаче, съвсем друго щеше да е. Съдят ме сега, за това което съм направил, но нека първо да попаднат в такава ситуация, преди да го правят“.

„Има много тайни в човешката психика, защото в центъра на наказателното право е човека – заяви адвокат Марин Марковски в коментар за психологията на убиеца. –  По делото за двойното убийство в „Надежда“ няма нищо сложно от юридическа страна.

Очаквам 30 години затвор за убиеца. Престъпленеието е очевидно ясно и доказано. Ще е интелектуална лудост той да го оспорва. При такава ситуация това е максималното.

Това са възможностите на закона ни. Ясно е, че той е по-подходящ за по-малки страни като Лихтенщайн. При нас обаче не е така и трябва той да бъде променен. Защото сега две думички на признание и не си доживот в килията. Има достатъчо тежко обвинение за това, което този човек е направил. Дори и да бъде обвинен в предумишлено убийство,  гарантирана му е 30-годишната присъда. Категоричен съм, че този човек не съжалява за действята си.

С интерес се занимавам с психологията на хората, които правят такива престъпления. Не е вярно, че убийците се разкайват винаги. Това в повечето ситуации не е така. Говорил съм с много полицаи, които охраняват такива убийци. Те коментират, че тези хора си живеят спокойно и с начина си на живот показват, че няма разкаяние за тях.

За да се прецени дали таксиметровият шофьор е направил престъпление, нещата точно трябва да се установят. Ясно е, че убиецът при разпит ще лъже, за да се отърве“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ