Горещо: Роден бизнесмен разказа за схемата с получаване на български паспорти в чужбина!

Паспорти

Български бизнесмен разказа за схемата с получаване на български паспорти в чужбина.

„Живях няколко години в Македония – каза бизнесменът, който е пожелал анонимност, пред сутрешния блок на Нова телевизия. – Имам бизнес там още. В последните 6-7 години съм се срещал с македонци, шиптъри и косовари, които искат българско гражданство. Те знаят, че има емисари, посредници, които могат да им помогнат. Чувал съм за цени между 200 и 5 000 евро в зависимост от това дали човекът има българска идентичност.

Хората, които притежават български паспорти не притежават българско самосъзнание. Те не знаят езика ни, историята. Но те реално са много повече от тези, които наистина имат българско самосъзнание, но са без родни документи.

Свидетел съм, как на интервю за работа в Скопие от 100 човека само един знаеше български добре.

Има хора, които са с наистина с българско самосъзнание, но не могат да получат бързо паспорт, а разни косовари и други като си платят, но нямат българско самосъзнание, получават.

В Украйна например има сайтове, където директно може да се направи запитване. Срещу 800 евдро си даваш данните и от там ти придвижват възможните документи.

Ако си от Бесарабия като корени и този район е по-евтино. В българските културни клубове на територията на Македония също се праят връзки.

В районите на Струмица, Гевгелия има няколстотин измамени хора, които са платили пари – по 100 – 200 евро, но на тях не са им били издадени паспорти.

Много от фирмите, регистрирани в Благоевград,  Петрич са на името на хора с български паспорти от Македония.

Факт е, че необходимо и достатъчно условие да получиш каквото искаш, е да дадеш пари“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ