Ексклузивно! Младен Маринов разкри за нов бой с униформени случил се тази нощ!

Image_6932250_126

МВР като част от системата за правоприлагане е в основата на това разследване в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Вследствие на получен оперативен сигнал в една областна дирекция работата по този сигнал и придобитата информация – аз като главен секретар, ми беше докладвана. Прецених, че е необходимо включването на прокуратурата. Предадохме сигнала, запознахме ги, оттам започнаха да работят и други компетентни институции. Това каза пред БНР вътрешният министър Младен Маринов.

Той не пожела да разкрие в коя областна дирекция на МВР е получен този сигнал. „Оперативните източници няма да ги издам. Казвам ви как са се развили нещата от наша страна“, каза той.

По думите на министъра, бюджетът ще осигури политиките на министерството да бъдат развивани и продължавани. „Естествено, една от основните политики е човешкият ресурс. Смятам, че колегите и полицаите наистина заслужават да вземат по-големи заплати. Виждате, че в последните дни те постоянно са изложени на риск“, посочи той.

„Заплатата и възнаграждението е едно от основните неща, които мотивират служителите, защото то е на база свършена работа“, допълни той и обясни, че следващата година те ще получат увеличение на заплатите от 10% както всички останали държавни служители.

Маринов каза, че се допитва до синдикалните организации как точно да бъде разпределено това увеличение. Част от тях искат това да бъде диференцирано, още повече, че има позиции, интересът към които трябва да бъде стимулиран.

По въпроса за съкращаването на работещите пенсионери в МВР, залегнало в проекта за бюджета, Маринов обясни, че това ще засегне около 250 служители, а не 5000, както се твърди. Според него, такива колосални цифри се тръбят, за да се създаде напрежение в системата.

„Тази нощ има също опит за посегателство върху служители, в случая от дирекция „Жандармерия“. В Ботевград, едно село до Ботевград. Оказана е съпротива, колегите са използвали всички възможни помощни средства и са овладели напрежението“, съобщи Маринов.

„Това е ежедневие“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ