Нови свидетели закопаха скандалната Иванчева: Срещнахме се с нея и тя започна да ни заплашва…

Иванчева

„Госпожа Иванчева на мен лично не ми е поискала пари, но с бездействието си на мен като фирма ми причини много вреди – 4 проекта в размери на 70 000 евро и 3 пъти частично. Опитваме се да строим от 2012 г.“, заяви Александър Лаков, предприемач в район „Младост“, за случай, свързан с кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, при който застрояването на парцел в района е възпрепятствано, съобщава bTV.

„В един момент ние се срещаме с Иванчева и тя започва да ни заплашва. Всичко зависело от нея. Предложи ни да заменим с терен извън регулация“, каза свидетелка. „Става въпрос за неща, които са извън правните аргументи. Дали става въпрос за злоупотреба с власт – не мога да кажа“. „Всичко е изключително драматично. Не сме предлагали пари никога, но не строим“, добави друг свидетел бизнесменът Лугуфетов. „Тя скри преписката от ДНСК, която позволява да сторим.

Иванчева каза: „Ако вие изобщо искате да строите, ще строите на друг имот, защото аз съм казала. Вие нищо не можете да ми направите. Какво ще ми направите, ще ме глобите ли? Не ми пука. Парите не са ми проблем“. „Ние сме инвеститори, а ни карат да се чувстваме като престъпници. Принуждавани сме да дарим имота си, ако искаме да строим“, завърши той.
Припомняме, че кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията. Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ