Корнелия с ексклузивно искане: По 6400 лева помощ за първо дете на родители, които работят и…

корнелия-нинова-1280x853

„Предложеният от правителството бюджет има алтернатива. Техният бюджет представлява начин за оцеляване на правителството, при това лош. Увеличават се данъците на най-уязвимите и най-бедните хора- онези, които карат стари коли, ползват дрехи втора употреба“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди представянето на Алтернативния бюджет на левицата. Тя добави, че  вдигайки тези данъци, се дават пари на администрацията предизборно.

„В нашия Алтернативен бюджет се предлагат: гарантиран икономически растеж през регионите, инвестиции и българско производство, мерки за преодоляване на бедността и намаляване на неравенствата“, обяви лидерът на левицата.

Тя заяви, че този бюджет е демографски, защото чрез него се гарантира подобряване на здравния статус, образованието, икономиката, доходите и най-вече грижата за младите хора, семействата и децата.

„Освен това, предлагаме преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на семейното подоходно облагане, данъчни облекчения за млади семейства. За пръв път предлагаме гарантирана помощ за работещи млади семейства при раждане на второ дете. Те ще получават еднократна помощ от 6400 лв., но само ако работят и се осигуряват“, обяви още председателят на БСП.

„Когато предлагаме Алтернативен бюджет, управляващите го отричат и отхвърлят. Какво стана, обаче през 2018 г. – прие се бюджета на правителството, но изпълниха Алтернативния бюджет на БСП“, каза още Корнелия Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ