Мъжката секретарка на Пеевски заплаши Бойко: Сваляме те от власт, ако не си с нас

Бойкооо

„Искаме излизане на националистите от властта, демонтаж на управленската конструкция и отиване на предсрочни избори.” Това заяви депутатът от ДПС и член на ръководството на движението Йордан Цонев, известен напоследък и като мъжката секретарка на Делян Пеевски, с когото внесоха поредица законопроекти.

Той посочи пред НТ, че офертата на партията да подкрепи правителство на малцинството, съставено от ГЕРБ, не е валидна в момента. От изказването му става ясно, че ако коалиционният партньор на ГЕРБ не са Патриотите, ДПС с удоволствие ще се коалира с Борисов.

Цонев заяви, че целта на ДПС е предсрочни избори, защото „този парламент е с изчерпан ресурс и в рамките на този парламент едва ли би могло да се създаде друг тип мнозинство и друг тип управление”.

Цонев обясни, че когато някой от внесените законопроекти е част от тяхната програма и когато има кворум, партията ще участва в дебатите и гласуването. Така той обясни защо при много гласувания подкрепят ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ