„Убиецът“, заради когото НСО пази Доган: Да дойдат да ме арестуват, досега са похарчили 15 млн. за Ахмед

Ахмед Доган
Отговорът на НСО за охраната на Ахмед Доган е поредната глупост на българските служби, които искат да опазят политическото чудо на прехода. НСО излъга, че пази Доган от 2009 година. Това не е вярно. Те го пазят от 2006 година. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

През 2011 година премиерът  Бойко Борисов от трибуната на НС отговори на питане на Иван Костов, че Доган го пазят от 2006 година, защото службите са получи информация, че в Истанбул е образувана бойна група, с участието  на бивши и изгонени ръководители от ДПС, за ликвидирането на Доган. Службите сочат мен като заплаха за Доган, но и до ден днешен не са дошли да ме арестуват. 

Тогава Борисов, позовавайки се на службите,  уточни, че и към тогавашната 2011 година тази информация е актуална. НСО лъже, че не само, че от  2009 година охранява Доган, но и че заплахата за него идва както от чужда държава, така и вътрешността на страната. Ако е имало такава, то те трябва да отговорят коя е тази чужда държава.

 

Освен това е редно да посочат коя е тази вътрешна сила срещу Доган и защо толкова години не са предприети действия срещу нея.

 

НСО са излъгали Симеонов, че разходите са толкова малко, колкото на водещ журналист от  сутрешни блокове. Изгаврили са  се както със Симеонов, така и с журналистите. Във всяка смяна  при Ахмед Доган има от 4 до 6 човека от НСО. Докато Доган пътува, обаче има още хора, които  пазят т. нар. Сараи. В ескорта на Доган винаги има две коли от НСО и  минимум  4-до 6 гардове. Това значи, че на две смени са от 12 до 18 човека за денонощие. Ако предположим, че всеки от тях взима по  1000 лв. заплата, макар , това да е малко,  това са 18 000 лв. само за заплати на тези охранители.

 

Отделно от това се харчат пари за нови коли,  поддръжка, други разходи. Когато са на път, тези охранители се хранят.  Кръчмарски сметки сочат, че На НСО Доган излиза по 100 000 на месец, а на година над 1 млн. лв.  Сметнете сега за 15 години колко е . Не стига това, ами преди 2 години, въпреки съпротивата на Реформаторите, ГЕРБ прие закон по време на управлението на ГЕРБ с реформаторите, въпреки съпротивата на РФ, се прие закон за НСО, с който се позволи да се охраняват цивилни граждани, важни за  националната сигурност на държавата. Излиза, че Доган е най-важният цивилен в държавата, без който не може да се осигури националната сигурност.

 

С една дума задкулисието, мафията и бившите офицери от ДС си осигуряват комфорт на защита. Две политически формации от т. нар. преход са актуални и днес. Това са БКП, днес БСП със своите клонинги плюс ДПС. Последната има монопол върху гласоподавателите  мюсюлмани, в полза на това задкулисие.

 

С фалшиви оперативни разработки службите продължават да контролират политическите  и бизнес процеси в страната. Не случайно толкова несъвместими личности и политически формации се прегръщат днес след тежки конфликти и се събират за съвместно управление на страната.
Служите се грижат за своите посредници като Доган и Пеевски, защото им гарантират властта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ