Бивш полковник от НСО със горещ коментар за охраната на Манолова и Доган! Подслушвали ли са политици в…

мая манолова

Липсата на звуков сигнал на линейката, която беше спряна заради кортеж на НСО, означава, че вътре няма пациент, който да се нуждае от Спешна помощ. Това заяви пред Би Ти Ви бившият полковник от Националната служба за охрана Николай Марков по повод кадри, публикувани в социалните мрежи.

„Може да се приеме, че е грешка на шофьора, че не е спрял светлините на линейката. Но самите светлини подсказват, че в линейката се вози пациент“, коментира той и добави: „Убеден съм, че ако има сигнал от служителя на КАТ до НСО за наличието на тази линейка, те ще разпоредят тя да бъде пусната.“

„Сигурен съм, че е имало комуникация между служителя на КАТ и шофьора на линейката“, добави Николай Марков.

„Ако трябва да се пропусне линейка, тя ще бъде преди или след кортежа, но не може да премине заедно с него“, каза още бившият полковник от НСО.

Той коментира и темата за политиците, които използват кола и шофьор на Националната служба за охрана. „Отдавна НСО изпълнява протоколни функции и е като фирма за луксозно обслужване на политици. Там няма лица, които да изпълняват професионална дейност“, коментира той.

„Освен луксозно такси, НСО е и политически инструмент. Всички знаете, че г-жа Манолова прави заявки за политическа дейност и тези заявки биват разчитани правилно от хората, които определят кой да ползва НСО“, разкри Николай Марков.

„Комисията, която дава разрешение за охрана, включва 3-ма души – шефът на НСО, шефът на ДАНС и главният секретар на МВР. Каквото те кажат, минава зад комисията. Началникът на НСО е само фиктивна фигура“, категоричен е бившият полковник от НСО.

„НСО пазеше хотел Маринела, където се записваха всички чуждестранни гости. Ако това се случи в друга държава, ще има оставки, защото се компрометират висши чуждестранни гости“, алармира Николай Марков.

„Има голям проблем и пробой в националната сигурност и НСО трябва да бъде отговорна за това нещо. Имаше пробив, чужди служби подслушваха, а НСО охраняваше този хотел и не направи нищо“, каза още той.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ