Скандал! Направиха ли гаф НСО с линейката, блокирана от кортеж във Варна? (ВИДЕО)

112 Линейка
След скандалния клип, при който линейка бе задържана да чака на светофар във Варна, за да мине правителствен кортеж. От Спешна помощ обясняват, че в този момент в линейката е имало жена, която не е била с пряка опасност за живота. От НСО уточняват, че в кортежа не е имало представител на правителството. В случая се касаело за кортеж на чуждестранни гости.

Гражданите поставят въпроса, заради моралната страна на въпроса. Липсата на звукова сигнализация от страна на линейката показва, че вътре няма животозастрашаващ случай и служителите на службите го знаят. Няма засегнати граждански интереси в случая. Това коментира Николай Марков, бивш служител на НСО, в ефира на bTV.

„Служителите спазват професионални критерии, а не морала. Служителите имат съвсем друга гледна точка от нашата. Случаят може да се гледа от много страни. Аз не виждам защо се реагира толкова емоционално, когато не се касае за опасност за живота“, допълни той.

„Убеден съм, че ако се касаеше за извънреден случай, линейката щеше да бъде пропусната“, подчерта гардът.

„Възможно е да се е действало така от мерки за сигурност. Виждали сме, че терористични актове са вършени и с линейки. В крайна сметка говорим за най-охранявания човек в света“, посочи Николай Марков.

Той коментира и критиките, че НСО се използва за луксозно такси. „НСО не е реформирана служба. Тя много отдавна изпълнява функции, които са далеч от професионалната охрана. Така че тя се използва като политически инструмент. Мая Манолова прави заявки за политическа дейност и това се отчита от всички. Това гражданско доверие, което има тя, няма как да не се реформира в политическа дейност. Когато политик се охранява от НСО означава, че този човек има особена значимост за държавата. Едно е да те вози НСО, съвсем друго е да ползваш личен автомобил“, посочи бившият служител на НСО.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ