Д-р Любенова: Новата дрога „Канибал“ залива България? Кара децата ни да ядат човешко месо!

Наркотици кокаин

Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици, сигнализира във в. „Телеграф“ д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград. В средите на наркоманите е известен с наименованието „канибал“. 

Този наркотик е от рода на метанфетамините и след надрусването си  наркомана стига не само до агресия, характерна за всички видове синтетични наркотици и кокаин, но вече има случаи с опити да се яде човешко месо“, обясни д-р Любенова.

Наскоро експертите в Общинския съвет са гледали документален филм, в който няколко полицаи в САЩ не смеят да доближат едно момче, което е надрусано с такъв вид дрога, защото то се опитва да ги захапе за ръцете. Според нея в България също вече се разпостранява такъв вид дрога, известен като  „Crystal Speed”. Това са солите за вана?!

Според д-р Любенова тази синтетична дрога на базата на амфетамините и метамфетамините се прави за да не могат да бъдат установени при изследване. Дрегерите и тестовете на полицията не могат да ги засекат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ