Антон Тодоров отново избухна срещу Нинова: Тази пишман юристка, това нещо иска да управлява България!

Антон Тодоров

Политологът Антон Тодоров отново избухна срещу манипулативен и откровено неграмотен коментар във Фейсбук на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Желая парите, които Бойко Борисов е осъден да ми плати, да ги преведе по сметката на едно семейство на дете с увреждане. Името и сметката ще изпратя писмено на премиера”, настоява Нинова.

„Тази наистина не е наред – вече нямам съмнение. Освен това се води завършила право. Няма ли кой да й каже, че Софийски градски съд е отхвърлил и нейната, и на Борисов искови молби. И е присъдил Борисов да плати адвокатски разноски на Корнела, не го е осъдил за нищо, в което тя го обвиняваше. Няма ли кой да каже на тази пишман юристка, че това е ПЪРВА инстанция, а в България има триинстанционен съд. И това нещо иска да управлява България. Така е, когато приватизаторите не бъдат наказани за зулумите си, винаги след това Ви се качват на главите. Пранги, тежки и неудобни пранги за Нинова, само това може да я вразуми”, допълва с ирония Тодоров.

Малко по-късно Тодоров продължава:  „Абе, хора, тая нормална ли е: „Нинова пред журналисти в НС: Въпреки че спечелих делото срещу Борисов, ще обжалвам на следваща инстанция. Държа да получа извинение за думите, че съм била член на СДС. Нека Борисов преведе парите на дете с увреждания.“ Никакво дело не си спечелила, лъжло.“

Припомняме, че вчера стана ясно, че Софийски градски съд е отхвърлил исковете за обезщетения, заведени от Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Премиерът трябва да заплати разходите за адвокатски услуги на лидера на БСП. С решение от понеделник, 5 ноември, съдия Невена Чеуз, председател на І-19 състав Гражданско отделение, прие за неоснователни исковите молби, в които се твърди, че са претърпели неимществни вреди от изявления, направени от двамата.

Съдът отхвърля заведения от Борисов иска срещу Нинова за заплащане на сумата от 26 000 лв. – обезщетение за неимуществени вреди, претърпени в резултат на изявления от 23 март 2017 г. направени в телевизионно интервю.

Съдът отхвърля и заявения от Нинова иск срещу Борисов за заплащане на сума в общ размер от 30 100 лв., разпределени, както следва: сумата от 25 100 лв. – обезщетение за неимуществени вреди, претърпени в резултат на изявление от 9 март 2017 г. в телевизионно интервю, сумата от 2 500 лв. – обезщетение за неимуществени вреди от изявление от 24 март 2017 г. в друго телевизионно интервю и сумата от 2 500 лв. – обезщетение за неимуществени вреди за изявление от 21 януари 2017 г.

Според юристи Борисов със сигурност ще обжалва на следващата инстанция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ