Българи в чужбина с отворено писмо до премиера Борисов! Ето какво искат…

Бойкооо

С отворено писмо до премиера Бойко Борисов наши сънародници от временните обществени съвети на българите в чужбина поискаха Държавната агенция за българите в чужбина да бъдe закрита. Според тях това е ненужна институция, която излишно натоварва държавния бюджет, остаряла е като концепция, а дейността й дублира функциите на други органи, предава БНР.

Преподавателят по математика в Университета в Тулуза проф. Любомир Гаврилов обясни:

„Тази агенция няма отношение към българските граждани в чужбина, тя служи като смокинов лист, за да закрива липсата на държавна политика към българите в чужбина. Тази агенция има като главна функция да обгрижва хора от български произход, етнически, от западните покрайнини – от Босилеград, от Македония и Украйна. И с последните скандали около корупционните практики на ДАБЧ мисля, че чашата отдавна преля“.

Предлага се на мястото на агенцията да бъде формирана нова организация – Национално представителство на българите по света, като и обществени съвети към дипломатическите и консулските представителства, чиито членове да се избират от български граждани, живеещи извън страната.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ