Директорката на 70-то ОУ с нови разкрития за момчето, натопило учител, че го е бил!

директорка

Обрат по случая в столично училище, при който вчера 11-годишно момче твърдеше, че е с комоцио, защото било пребито от учителя си по физическо. Оказва се, че всъщност ученикът е ударил учителя и е избягал.

Преподавателят е с повишено кръвно налягане, ще отиде на лекар, каза в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Величка Таседжикова, директор на 70-о ОУ „Св. Климент Охридски“ в София.

Ученикът си е тръгнал, преди да бъде осъществен прегледът в „Пирогов“. Днес не е дошъл на училище, нямаме връзка с майка му, но снощи при него е бил инспекторът от Детска педагогическа стая, заяви Таседжикова.

Има проблем с голям брой негови отсъствия, проява на вербална и физическа агресия към негови съученици. Нямаме сътрудничеството на родителите. До този момент учителите не сме срещнали подкрепата на майката. Тя не приема за нередно това, което се случва, посочи училищният директор.

С ученика е работил психолог. Уведомен е Отделът за закрила на детето за дете в риск, уведомена е Детска педагогическа стая, заедно с полицейските органи, уточни Величка Таседжикова.

Трябва да се мисли за законови мерки, които да се прилагат, както и мерки за родителите и техните взаимоотношения с училището, що се отнася до дисциплината и поведението на децата им, каза още Таседжикова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ