Марешки шокира: Двама вицепремиери спят с Прокуратурата! Те ме поръчаха

марешки

Веселин Марешки и депутатите му Кръстина Таскова и Пламен Христов може да не дадат доброволно имунитетите си след новото искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Това заяви лидерът на „Воля“ в кулоарите на парламента.

Готов съм да си дам имунитета, но първичната реакцията на колежката е, че не се чувстваме виновни и искаме да видим кои са тези, които имат интерес да ни бъде свален имунитета и вместо да работим, да ни мотаят по обвинения, обясни Марешки.

И определи искането на прокуратурата като „втора серия на първото искане“ за имунитета им. „Сменили са члена, по който сме си дали имунитета предния път. Още тогава, за да не ни разиграват такива циркове, казахме, че сваляме имунитетите си по целия НК, за да работят спокойно и да не се притесняват“, коментира лидерът на „Воля“.

Объркали са се първия път, няма нищо ново. Цяла година разследват за някакво изнудване, не намират нищо и сега са решили за друго изнудване, коментира Марешки. И обясни, че продължават да ги въртят.
Затова той и депутатите му не били решили дали да хвърлят имунитетите си. Може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които имат интерес да сме без имунитет. Защото се появиха и реакции, че става дума за това, че сме прекалено остри срещу някои вицепремиери и може би това е.

„Ще помислим, до ги видим кои са тези и дали става дума за обвинения за изнудване или за това, че искаме двама изверги да бъдат изхвърлени от правителството“, коментира Марешки. Чуваме, че някои от тях спят с прокуратурата, допълни той, но отказа да назове имена, защото всички ги знаели и не искал да му повдигат обвинения по други текстове от НС. Лидерът на „Воля“ обаче виждал политически натиск в атаката срещу него, но не мисли, че е свързана с кворума в парламента.

Запитан дали ще изпълни заканата си да не се регистрира в пленарната зала до оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Марешки обясни, че в петък той няма да е в парламента, но колегите му ще се регистрират. Краят на седмицата е неделя, в понеделник ще кажем за другата седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ