Цачева, оставка! Разписала 700 000 лева награда за некадърниците, сринали Търговския регистър

цецка цачева

Агенцията по вписванията си раздаде тлъсти бонуси точно за периода, когато Търговският регистър се срина и нанесе тежки щети на бизнеса, тъй като беше блокиран за 18 дни.

През октомври са били разпределени 700 хиляди лева „допълнителни възнаграждения за постигнати резултати“ за юли, август и септември. Пресслужбата на агенцията потвърди, че служителите й са били поощрени, но отказа да посочи каквато и да било сума.

Четиримата софийски директори са си разделили 20 000 лева, надолу по веригата различни началници са получили по над 2 хил. лева. Поощрени са и шефовете на отделите, които пряко са носили отговорност за блокажа на регистъра.

Всички са наградени за оценката за „изпълнение точно и в срок на поставените задачи“. Само че това лято ще се запомни точно къде с трагичната, къде с несвършената работа в Агенцията. Скандалното е, че са наградени хора, които от една година са наясно, че системата може да се срине.

С оценката на некадърниците и тяхното поощряване се е съгласила и ресорният министър Цецка Цачева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ