Спряха един от протестите, този, който най-много плашеше Бойко! Ето и причината

Бойко Борисов на официалното откриване на завод за оборудване в самолетостроенето край Пловдив05

Очаква се премиерът Бойко Борисов в понеделник да се срещне с представители на Националното сдружение на кметовете на кметства, съобщи Румен Стоянов, кмет на Калофер и председател на сдружението.

Румен Стоянов поясни, още че обявения по-рано за утре протест в София се отменя, именно заради насрочената среща с министър-председателя.

Припомняме, че преди месец на мълчалив протест пред паметника на Христо Ботев в Калофер кметовете на малки населени места от цялата страна отново поставиха исканията си и заявиха, че ако недоволството им не бъде чуто планират протест в София.

Управниците на по-малките населени места от миналата година настояват всяко кметство да има собствен и гарантиран бюджет, а със закон държавата да задължи кметовете на общини да спазват решенията на общинските съвети да го привеждат в пълен размер. Основното недоволство е породено от факта, че в момента никой не може да задължи общинските кметове да превеждат в пълен размер бюджета, гласуван от общинския съвет за определено кметство.

Те искат също прагът за образуване на кметство да бъде 100 човека. По думите на кмета на Калофер към момента в организацията членуват не по-малко 500 кметове на кметства от страната, а на учредителното събрание на сдружението преди година са били около 100 кметове на кметства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ