Само Елена Йончева и един от ГЕРБ си хвърлиха имунитетите! Марешките се крият като мишки

елена йончева 2.jpg

Само двама от шестимата депутати, на които главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите, са декларирали досега писмено съгласието си да им бъдат отнети. Това са Елена Йончева от БСП и Борис Кърчев от ГЕРБ.

ова стана ясно от съобщения, прочетени от парламентарната шефка Цвета Караянчева при старта на пленарното заседание тази сутрин. Тя вече ги е изпратила в прокуратурата. В четвъртък почти всички депутати, с изключение на Веселин Марешки и Кръстина Таскова от „Воля“, декларираха готовност доброволно да се откажат от имунитетите си.

Депутатите отново започнаха работа по-късно. Този път в 9,00 системата регистрира 122-ма присъстващи и Цвета Караянчева би звънеца, но БСП веднага поиска поименна проверка. След нея в зала вече бяха отчетени 134 депутати.

При гласуванията малко по-късно Станислав Станилов от ОП се оплака, че системата дава дефекти при гласуване непрекъснато и трябва да се направи профилактика. Сензорите на пръстите на някои са по-чувствителни, коментира Караянчева и обясни, че профилактика е правена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ