Никога не сте си помисляли, че това ще го има във всяко българско училище!

Ученици училище

Въвеждането на електронните технологии в образованието е постоянен процес, наскоро имаше дебат „за“ и „против“ мобилните телефони в училище, но няма страни, които са забранили електронните устройства. Ограничава се обаче използването на мобилните телефони, като средство за разговор в час, но има общ консенсус, че трябва да се разширява обучението чрез информационните технологии /ИТ/, както и обучението за ИТ. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на парламентарен въпрос от депутата Георги Михайлов.

„Осигуряването на достъп до електронно четимите варианти на учебниците е една малка крачка, бих казал, че това е една примитивна форма на електронизация на обучението. Тази мярка беше насочена по-скоро към намаляването на тежестта на ученическите раници“, коментира министър Вълчев.

Той добави, че втората стъпка за електронизацията е свързана с локалните мрежи в образователните институции – с т.нар. wi-fi мрежи. В началото на тази година имаше wi-fi, който да покрива над 80 процента от класните стаи в близо 1100 училища. До пролетта на следващата година трябва да има wi-fi във всички училища и това е една инвестиция, която осъществяваме, отбеляза образователният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ