СМРАД В ДЪРЖАВАТА! Марешки получи сензационна власт и сега ще крепи на Бойко…

веселин марешки

Управляващото мнозинство в парламента е на път да сътвори нечуван гаф. В името да си гарантира крехкия парламентарен кворум ГЕРБ и Обединените патриоти са склонили да дадат поста председател на Бюрото за СРС-та на Пламен Колев Иванов, предложен от председателя на ВОЛЯ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки.

Така разследваният аптекар ще крепи на ГЕРБ и Бойко Борисов…кворума.

В кулоарите на парламента се твърдеше, че номинираният от БСП Бойко Рашков отново ще оглави Бюрото за контрол на СРС-та. По този начин премиерът Бойко Борисов искал да покаже, че управляващите не се страхуват от контрол.

 

През последните седмици ситуацията се променила коренно с игрите на социалистите и хората на Доган с кворума. Той се крепи на депутатите от ВОЛЯ, пише още Факти.бг.

 

В момента формацията на Марешки е с едни от най-силните позиции в парламента, тъй като именно тя държи ключа към заседанията на Народното събрание. В този смисъл: ако ВОЛЯ спре да се регистрира, изглежда парламентът ще спре да работи.

Допълнително масло в интригата около състава на Бюрото за контрол на СРС-та налива и амбицията на Пламен Колев Иванов да бъде началник на всяка цена. Той е единственият, който е декларирал желание да бъде негов председател. Отличилият се с началнически искания Колев не е известен никому, но това не му пречи неговата кандидатура да се обсъжда за ръководния пост. По този начин Бойко Рашков, предложен от БСП, ще е негов заместник.

 

Издигането на служители от ДАНС с амбиции за началнически постове поставя в опасна зависимост гражданското общество. То е заплашено да попадне под зависимостта на „златния пръст“, роден от задкулисни политически договорки.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ