Такъв протест пред Висшия съдебен съвет не сте виждали друг път! (Снимки)

13
Жители на община Чепеларе излязоха на протест под прозорците на Висшия съдебен съвет в София, за да изразят недоволството си от закриването на Районната прокуратура в родопския град.

Специално за протеста тази сутрин от Чепеларе в посока столицата, потегли пълен 50-местен автобус, няколко леки автомобила и един микробус.

Протестът изрази недоволството от решението за закриването на Районната прокуратура в града, което предвижда тя да се трансформира в териториално отделение на държавното обвинение в Смолян.

Това е трети ефективен протест, който се организира от гражданите на Чепеларе, като през август и септември имаше блокади на главния път Смолян-Пловдив.

От Инициативния комитет за защита на човешките, гражданските и съюзни права на гражданите на Община Чепеларе, са категорични, че закриването на подразделението на държавното обвинение в града им е неаргументирано и ще навреди на развитието на общината, предаде „Булфото“.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ