ТВ-звезда разсипа ГЕРБ! Тези в управлението са некадърни или идиоти! По-скоро второто

владо береану

Разговорът за корупцията у нас вече стигна връх. Усещането за корупцията, което е термин на ГЕРБ, е повсеместно – вероятно 80% от населението има такова усещане. Именно затова се забелязва активизация на прокуратурата. Това заяви пред Фрогнюз тв-журналистът Владо Береану.

В определен период от време корупцията бе заместена от контрабандата. След това се видя, че приказките за контрабандата няма да свършат работа по време европредседателството. То отмина и ГЕРБ и Борисов започнаха да се чувстват все по-нестабилни от непрекъснатите скандали и резултатите от корупцията. Взе се решение да започне да се имитира борба с корупцията.

Подхванаха се първо някои олигарси и полукриминални елементи. Погнаха Арабаджиеви и Баневи. Акциите срещу тях донесоха определен успех. На хората им хареса, че се прибираха пари, кашони, разкриваше се богатство… Всичко това обаче няма да доведе до никъде, защото ако тези хора са извършили престъпления, те са ги извършили в далечното минало. Давността е изтекла.

Арабаджиеви не са арестувани, а Баневи Франция може да не ги екстрадира. Развръзка може и да няма, затова управляващите решиха да почерпят опит от Румъния. Там в момента се иска имунитета на председателя на горната камера на сената, който е бивш премиер и шеф на коалиционната партия на Социалдемократите, които осигуряват мнозинството в парламента. Неговото име е Калин Попеску-Търичану. Той е разследван за това, че е поискал подкуп от австрийска фирма. Австрийската прокуратура е започнала дело срещу него, така че акцията не е политическа.

Нашите управляващи видяха това и решиха да поискат имунитета на шестима депутати. Основната цел е Елена Йончева. Проверките на шестимата народни депутати до никъде няма да стигнат. Те са реакция на Борисов, която издава неговата несигурност. Чувства се паника в ГЕРБ. Те опитват да сплашат техните съюзници патриотите. Симеонов е под заплаха да бъде уволнен заради протестите срещу него, а Каракачанов очевидно е свързан с далаверите в ДАБЧ и краката му се клатят.

Проблемът на управлението в момента е, че страшно много глупави хора участват в него. Да вземеш решение за раздаване на бонуси в Агенцията по вписванията в този момент е изключително глупаво. Или искаш с това да създадеш скандал, или си просто идиот. Вероятно става дума за второто. Нашето управление е изпълнено с некадърни хора, които генерират непрекъснати скандали. Много вероятно е сега Бойко Борисов да се обади и каже: „Никакви бонуси на тези хора” и така ще излезе от положение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ