Очаквано: след като за ден загинаха и двамата свидетели срещу него, Алексей Петров бе оправдан по „Октопод“

Алексей Петров

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров окончателно бе оправдан по знаковото дело „Октопод“, предаде репортер на БЛИЦ. Решението е на Специализирания наказателен съд. Оневинен беше и соченият за дясна ръка на бизнесмена – Антон Петров – Хамстера.

Заедно с още няколко души Петров бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

Делото започна през 2010 година, когато бившият съветник в ДАНС беше показно задържан в дома си. Тогава Петров определи ареста като „политическа репресия“. Това е делото „Малък Октопод“. Разследването на т.нар. „Голям Октопод“ не стигна до съда и беше прекратено.

След отстраняването на скандално известната съдия Румяна Ченалова, делото мина от градския в Специализирания съд.

Едно от обвиненията срещу Петров отпадна по давност, а през ноември 2015 г. в един и същи ден починаха двама от основните свидетели по делото – Георги Цветанов при катастрофа, а Пламен Устинов заради саморазправа.


One comment

  • Somebody

    09.11.2018 at 18:44

    Кой на вас ви каза, че Пламен Устинов е мъртъв, човека е още жив. Май сте медия на някой, на който не му харесва, че Петров е невинен и се опитвате да го oплюете. 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ