Горещо! Томислав Дончев разби на пух и прах БСП! Ще падне ли правителството?

Томислав Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев разчи на пух и прах БСП и последните критики  на Корнелия Нинова към правителството. В ефира на Би Ти Ви той обясни ще падне ли правителство при евентуална оставка на Валери Симеонов.

„Всяко построено нещо, особено голям обект и с европейски пари, се проверява много пъти. Няма никакъв проблем. Не очаквайте от мене някой да се опита да осуети проверка“, каза Томислав Дончев по повод искането от БСП за проверка на магистралите.Социалистите поискаха пълна техническа ревизия на състоянието на някои основни проблемни пътища в страната, която да се изготви от независим европейски орган. Депутатите Елена Йончева, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов внесоха такова искане в централата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Според Дончев нямало никакъв проблем да се направи проверка, не трябвало да се прави изкуствен проблем.

В новата агенция за пътна безопасност нямало да се назначават нови чиновинци и да се раздува администрацията. В нея щели да бъдат назначени експерти от други ведомства. Новата структура нямало да бъде шапка на АПИ.

„Въпреки всички протести ние си вършим работата. Всеки човек е граждански чувствителен“, каза Дончев. Той потвърди твърдението си, че оставка на Валери Симеонов може да доведе до падане на правителството.

„Понякога Европа има нужда от удобния лош. Но това е по-малката част от проблема. ЕНП трябва да излезе с позиция извън клишетата“, каза Дончев по повод втвърдяването на тона на Борисов към ЕНП. В последно време всичко можело да се покаже като нещо различно, достатъчно било да събудиш нечий страх.Затова било редно да има дебат по отношение на пакта за миграцията на ООН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ