Утре на „Позитано“ ще е страшно! Станишев или Нинова? Единият е излишен!

сергей станишев, корнелия нинова

Кой да води листата на БСП за евроизборите – Сергей Станишев или лично Корнелия Нинова се очаква да е една от темите за сблъсък на червения пленум в неделя.

Социалистите се събират на „Позитано“ 20, за да обсъждат алтернативния бюджет на БСП и да определят датата и дневен ред за следващия партиен конгрес. Според източници от „Позитано“ 20 обаче сред основните теми ще е и водачеството на аления списък за Брюксел.

Вътрешната опозиция в БСП ще настоява листата да се води от Нонава, „за да няма разнобой“ в позициите между соцпартията и нейните представители в Европарламента.

Нинова и Станишев заеха противоположни позиции по т.нар. Истанбулска конвенция. Главната цел на опозиционерите обаче е именно задълбочаване на конфликта между лидерите на БСП и ПЕС.

Лагерите в БСП се готвят да кръстосат шпаги и по още една тема – в. „Дума“, идеята за ляв медиен пул и партийната телевизия, която трябва да стартира пред декември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ