Бившият съпруг на зверски убитата Виктория тръгна по последните й стъпки! (СНИМКИ)

Жена Шумен1

Близки и приятели учредиха фондация на името на зверски убитата телевизионна водеща Виктория Маринова. Това съобщи бившият й съпруг Свилен Максимов, който бе сред участниците, включили се в днешното бягане по обичайния й маршрут, предаде в. Монитор.

Инициативата „Виктъри рън“ е организирана в нейна памет и идеята е стартовете да се провеждат всеки месец.

Със средства на основателите на фондацията е изградено осветление и видеонаблюдение на бетонната алея край Дунав, където Вики бе убита на 6 октомври от Северин Красимироя, докато спортува. Изсечени са и храстите, което осигурява безопасността на хората, които тичат там или карат велосипед.

Максимов съобщи още, че благотворителният концерт в памет на Виктория ще се състои на 2 декември в „Арена Монбат“. Изтъкнати наши изпълнители като Георги Христов, Йорданка Христова, Орлин Павлов, Дичо, Силвия Кацарова, Теди Кацарова и други са потвърдили, че ще участват в инициативата под мотото „Направи добро на непознат“.

„Концертът ще е едно продължение на това, което Виктория правеше. Всеки ще може да си купи сертификат за дарение за фондацията, като тези пари ще се използват по Коледа и Нова година за добрини на непознати хора. Разбира се, който няма възможност да направи дарение, ще може да влезе в залата свободно и да гледа концерта“, обясни Максимов.

Първото издание на „Виктъри рън“ се проведе в три дистанции – 1 км, 3 км и 5 км. Организатор е клубът по бегови спортове „Рънърс ъф Русе“. За участниците е предвидена томбола и награди, а телекомуникационният оператор „Нетуоркс“, на който Свилен Максимов е собственик, прави отстъпка от 10 процента от месечния абонамент на всички, завършили успешно избраната от тях дестинация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ