Зверство! Пребиха хладнокръвно младо момче с тупаници и ритници, защото…

полиция

Ученик от 12 клас на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ бе брутално пребит в центъра на Ловеч. Момчето е удряно и ритано, основно в главата, с хладнокръвна жестокост от шестима тийнейджъри – някои от които са стари познайници на полицията. След саморазправата Росен Нечов е вкаран в болница в силен шок, а за нараняванията му е освидетелстван от съдебен лекар.

По думите на момчето, то с нищо не е предизвикало агресията към себе си. Разказва, че си дошъл от София и вечерта решили със сестра си да се разходят. Внася уточнение, че преди да продължи образованието си в семинарията, имал съученичка, с която били в една компания. Понякога си пишели в менсинджър съвсем обикновени приятелски неща. Като разбрала във въпросната вечер, че Росен си е в Ловеч, тя предложила да се видят в градската градина.

Момчето и сестра му отишли на уговореното място, но съученичката я нямало – вместо нея там били няколко момичета. Заедно тръгнали към новия храм „Св. св. Кирил и Методий“. „Когато наближихме, бяхме заобиколени от 6 момчета – четирима от тях познавам. Един от тях ме попита какво съм писал на бившата съученичка и аз започнах да му обяснявам“, разказва Росен. Посегнал към телефона си, за да покаже и в този момент заваляли юмруци по лицето му.

Росен бил повален на земята и всички се включили в ритането основно по главата му. „Стига“, молел се той, докато се опитвал да се прикрие с ръце, но ритниците не секвали. Опитал да стане и тогава силен удар го уцелил в устата. „Припаднах и повече нищо не помня“, разказа още Росен. От сестра си после разбрал, че побоят продължил навсякъде по сгърченото му тяло.

Заключението в медицинското свидетелство е, че предните му два зъба са счупени, множество други са разклатени, има синини по цялото тяло.

„Може би това бе постановка, за да ме пребият. Но не разбирам защо, с какво съм провокирал такова зверско отношение“, недоумява момчето. Още по-болно му е, че това се случва пред храма, където е отслужил първата си литургия с отец Михаил. Той е сред добрите ученици в Семинарията и получава стипендия за успех. И тъй като силно вярва в Бога, отдава спасението си на смирението в душата си.

За случая са уведомени полицията и Районна прокуратура-Ловеч, където е внесена жалба. Росен и майка му силно се надяват, че побойниците ще получат справедливо наказание, за да не пострада и друг невинен.

Източник: 24часаЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ