Радев захапа Цветанов от Париж! Нека да отговорят на този въпрос: Кое от това, което казах, не е истина? (ВИДЕО)

7086e514aee0f22283d8ea426016e995_L

„Кое от това, което казах, не е истина? Нека да отговорят на този въпрос! Благодаря!“. Това заяви в Париж президентът Румен Радев, цитиран от Канал 3. Галвнокомандващият направи този коментар след реакцията на Цветан Цветанов на собственото му обръщение към народа по повод 29 години от 10 ноември.

В него държавният глава предупреди, че демокрацията в България е застрашена.

Острата реакция на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не закъсня: „Президентът за пореден път доказа, че той е разединител, а не е обединител на нацията, както му е вменено като функция от българската  Конституция. Президентът Румен Радев не може да излезе от сянката на БСП“.

На друг въпрос – за задочния спор Макрон – Тръмп по идеята на френския президент за създаване на единна европейска армия, Румен Радев отговори: „Тепърва ще продължава дебатът по тази тема, мога да кажа, че това е въпрос, който не се решава изведнъж.Когато въпросът се постави остро на срещата на НАТО в Брюксел тази година, аз заявих ясна позиция. От една страна „да“ – европейските държави трябва да отделят повече средства за сигурност. Но от друга страна НАТО не е борса, на която можеш да си купиш сигурност. НАТО е съюз на суверенни държави, обединени от общи цели, от общи ценности. Така че сигурността не се измерва просто в пари“.

Какво каза още Румен Радев в Париж вижте в репортажа, заснет във френска столица:

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ