Утре не тръгвайте на път! Стотици хиляди сковават с протест България

4
В неделя е обявен национален протест в 33 български града, включително и в столицата. Хората се организират в социалната мрежа Facebook, а присъствие заявяват стотици хиляди българи. Националният протест утре започва в 11.30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

Диференцирана данъчна ставка за горива, храни и лекарства, както и незабавно спиране на законопроектите за гражданската отговорност и за местните данъци и такси в частта автомобили, поискаха протестиращите срещу поскъпването на живота. В националния протест утре се включват 33 български града, включително и столицата.

Шест искания към правителството и парламента поставиха протестиращите срещу поскъпването на живота и социалното убийство на българите, и дадоха срок от една седмица на управляващите. Александър Стамболийски от Националния координационен съвет на протестиращите:

„На първо място – диференциране на данъчните ставки за горива, лекарства и храни; незабавно спиране на законопроекта за „Гражданска отговорност“ – да бъде издавана „Гражданска отговорност“ на лице, а не на автомобил; незабавно ревизиране на възнагражденията на народните представители и на висшите държавни служители, като те бъдат обвързани с минималната работна заплата; ревизия на минималния осигурителен доход в зависимост от спецификата; съкращаване на ненужните държавни агенции и паразитни институции, които само вземат ресурс от държавния бюджет“, обяви исканията на протестиращите Александър Стамболийски Националния координационен съвет .

Националният протест утре започва в 11.30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

„Омръзна ли ви всеки ден да чувате по новините за поредното увеличение на цените? Омръзна ли ви да слушате как пари се взимат и нищо повече не се случва в полза на народа? Горивата скочиха и се очаква с още да се покачат до края на годината! Факт е поредното увеличение на цената на гражданската отговорност, факт е увеличението на данъка на автомобила. Присъединете се, покажете, че ви интересува съдбата на всички нас, които някога сме имали честта да се наричаме българи!” – това гласи постът в социалната мрежа, който приканва към участие в протеста.

Протести днес имаше в няколко градове на страната.

Стотици протестиращи излязоха с автомобилите си по улиците на Казанлък. Освен срещу високите цени на горивата, гражданите изказаха своето недоволство и срещу очакваните високи цени на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, съобщи Нова телевизия. Те се заканиха, ако исканията им не бъдат чути, да продължат с протестите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ