Изумително! Бизнесмен от времето на прехода с уникална трансформация: От 150 кг. до…(СНИМКА)

Бизнесмен

Търновският бизнесмен Петко Казанджиев е едно от знаковите лица на прехода, което страни от публичност в последните години.. Всички, които го познават обаче, са изумени от прекрасната му форма, която няма нищо общо с визията му от миналото, пише „Борба“.

Бизнесменът, който в ранните години на демокрацията приватизира култовия мотел „Света гора“, вече се гордее с тяло на атлет, видимо е втален и в прекрасна форма. Свалил е близо 30 кг и всички изследвания са му перфектни. Мнозина го питат каква е тайната на подобна спортна фигура, но за пръв път той я разкрива в интервю пред изданието.

„Не вярвах, докато не опитах, но успях да преборя всички болежки с правилно хранене и ходене пеша“, разказва Казанджиев. В момента 55-годишният великотърновец върти няколко книжарници, след препродажбата на хотела си. Само допреди година е бил почти 150 килограма при ръст 185 см и е имал доста здравословни проблеми. „Имах кръвно, захарта ми бе почти 19 и искаха да ме вкарват в болница. Много хора са така – натрупват в ежедневието напрежение, смятат, че могат да го понесат и да си карат така, докато един ден не грохнат или си отидат. Вижте колко млади хора или такива в активна възраст издъхват от няма нищо“, обяснява Петко. Една сутрин станал и решил, че няма повече да кара така и се отдал на здравословен начин на живот.

Започнал с ходене пеша. Първоначално по петнайсетина минути, после постепенно увеличавал преходите, за да стигне до 12 км на ден в момента. Бързо започнал да топи корем и паласки. „Почти изключих месото от менюто си и вече година не посягам към него. Случва се доста рядко да го хапвам и съм много жизнен. Някъде прочетох, че с месото вкарваме освен холестерол и „лоши соли“, които повреждат костите, пречат на метаболизма и ни затлачват с отрови. Знаете, че повечето животни сега се отглеждат с всякаква химия и антибиотици, които се натрупват в тях и после ги поемаме и ние. Това са ми го казвали много пъти, но не съм го приемал, но сега го усещам по тялото си“, разказва още Казанджиев.

Казанджиев не помни откога не е пил кока кола или друг вид безалкохолни. Позволява си единствено бяло вино. Постепенно е премахнал и твърдия алкохол. „Даже и да си налея едно малко вече дотолкова съм отвикнал, че не ми се пие и самият организъм не си го иска. За мен това е регулаторът ми. Като не ми се пие и тялото не го иска – не го насилвам“, допълва той. След като свалил драстично килограми, все пак започнал да си позволява да похапва и въглехидрати вечер. Напук на останалите диети. Консумира картофи, ориз, даже сладко, но не прекалява с количествата. „Няма човек който да не ме пита как съм свалил килограми и как се чувствам. Допреди няколко години бях доста пълен и животът ми бе друг, но с новия режим се подмладих и даже да се случи някой път да пропусна ходенето пеша, ми е криво и тялото вече само си го иска“, обобщава Петко Казанджиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ