Елена Йончева категорична: Подавам оставка като депутат, когато се потвърди качеството на…

Елена Йончева

Депутатът от БСП Елена Йончева отговори на обвиненията на Камарата на строителите. Оттам заявиха, че твърденията й по техен адрес не крият нищо друго, освен политически цели и настояха тя да напусне парламента. 

На профила си във Фейсбук днес журналистката обяви, че е готова да подаде оставката си като депутат, но при известни условия.

Ето какво пише още тя:

„Бих искала да уведомя Камарата на строителите, че съм готова да напусна парламента, каквото е тяхното искане. При условие, което е напълно изпълнимо.
След като се потвърди, че качеството на магистралите отговаря на нормативните изискванията, си подавам оставката като народен представител. За да се извърши тази проверка, очаквам АПИ – агенция пътна инфраструктура, да разреши извършването на техническа експертиза в лицензирана европейска лаборатория на качеството на автомагистрали Тракия, Хемус, Струма, Марица и на път I – 1, път II – 18.

Ще напомня – вчера от Камарата разпространиха официално съобщение, в което казват : “Ние настояваме оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза, с внушениието, че от българските магистрали се краде”. Поводът е именно внесеното в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите. В становище на браншовата организация се посочва, че това е „поредната доза политическо говорене, което има за цел да извлече дивиденти за сметка на авторитета на българските строители“.

Ако не бъдат взети мерки до 18 ноември относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, камарата и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, заканват се още в обръщението.“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ