Полицията спря нощес хиляди перничани да нахлуят в София! Ако обаче опита и днес…

перник
Перничани се организират за нов протест днес. В социалните мрежи хората се призовават да тръгнат към София в 14 часа. В събота вечерта в Перник се събраха хиляди граждани с автомобили, които изразиха бурно недоволството си срещу цените на горивото и храните.

Божидар Атанасов е  организатор на протеста, който е под надслов „Перник на бунт“. Исканията на хората са за оставка на целия кабинет и намляване на цените на горивата, данъците и храните.“Боклуци и оставка“, бяха само част от виковете. Бунтът се организира в социалните мрежи преди дни, а в неделя участниците ще се слеят в националния протест, който се очква да се проведе в София. „Няма да спрем докато не ни чуят. Няма да спрем докато не настъпи промяна. Ще излизаме всяка вечер и ще отстояваме исканията си докрай“, категоричен е Атанасов.

Протестиращи вчера се събраха от бившата зала „Миньор“ и обиколиха целия град с автомобилите си. Шествието се проточи на близо 10 километра. До късно в съботната вечер жандармерия е блокира входа на София, за да осуети опит за преместване на протеста от Перник в София.

 

Перничани са едни от най-пострадалите от цените на горивото. Десетки хиляди хора, които живеят в Перник, работят в София, а голяма част от тях ползват автомобили. Това са около 60 километра дневно за отиване и връщане. Средно около 2000 километра месечно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ