Съветник на Бойко: Българите карат много коли, не са бедни, хвърлят храна и крият пари!

бойко борисов

„Чака ни тежка зима.“ За това алармира в сутрешния блок на Нова телевизия проф. Михаил Константинов.

„Българина не се отказва от втория си автомобил въпреки че това е скъпо удоволствие. Ние търкаляме 3.5 млн. автомобила при 6 млн. население. В България има много скрити доходи заради скритата икономика. Тези пари не влизат в статистиките, но отиват при хората. Много хора получават парите си под масата“, обяснява той.

„Българите изхвърляме много храна. Преди 11 години, когато влизахме в ЕС живеехме 4 пъти по-бедно. В момента повече от 2 пъти сме увеличили нашия стандарт. Когато българите твърдят, че нямат, то това е вярно. Човек винаги иска повече, но е факт, че живеем по-добре от преди 10 години“, констатира професорът.

„Светът се храни от зърнопроизводството. 1 – 2 лоши реколти и ще настъпи световен глад. За съжаление навлизаме в много лош климатичен период и не си даваме сметка. Само една лоша година в България и ще стане страшно“, обяснява проф. Константинов.

„Българите не са богати, но не са и бедни. На запад цените са с 2 пъти по-високи и заплатите са 4 пъти по-високи. Ние просто сме с 2 стъпки назад“, завършва един от изборните съветници в сянка на Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ