БСП към ГЕРБ: Осигурете кворум, за да ви свалим от власт! Отговорът беше тежък шамар

Ще обсъдим алтернативния бюджет за 2019 г., на какви критерии трябва да отговарят кандидатите за евродепутати – това са основните теми, които според депутата от БСП Стоян Мирчев ще обсъди пленумът на БСП днес.

Според него предсрочни избори може да има и преди евровота следващата година – имало много протести.

„Искаме оставка на цялото правителство, но нека преди това управляващите си направят кворума в залата, за да можем да работим“, каза Мирчев пред репортер на Нова тв.

БСП говори за предсрочен вот от есента на миналата година, а той не се случва, контрира депутатът от ГЕРБ Тома Биков от студиото на Нова тв. Кворум в парламента нямаше веднъж, когато депутати бяха в командировка. Според него БСП прави едно и също нещо, всеки път, когато вземе властта – пренася партийните си разделения и върху държавата. А когато са в опозиция, не се подготвят за управлението.

„През последните 2 години България бележи икономически ръст. Че има скандали в управляващата коалиция – има, но те са белег, че демокрацията не е в опасност. И при БСП, и при ГЕРБ има моменти, в които желаното се приема за възможно. Реалността на самите евроизбори ще постави всичко на мястото му, каза Биков. Според него протестите не са знак за предреволюционна ситуация.

Биков обясни, че е подал сигнал за участието на Елена Йончева участва в пране на пари, защото макар и с дял от 5000 лв. в офшорна компания, чието участие в сделка е 350 000 лв., после се оказало , че имат равни дялове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ