Ричи от „ВИП Брадър“ в най-откровената си изповед: Шокиращи тайни за участниците и какво ще прави с Кали?

Ричард3

Участието на Ричард Величков в Къщата на „ВИП Брадър” предизвика бурна вълна от разнопосочни коментари. Фитнес инструкторът от Мадан бързо успя да разбуни духовете с поведението си спрямо Розмари, както и с много свои реакции и нагласи – дотолкова, че един от коментаторите в студиото на Нова – Кали, накрая дори поиска да прекрачи прага на най-известната къща у нас, за да „го нашамари”… словесно!

– Да изясним първо – уволнен ли си от фитнеса, в който работиш или не, както се тиражира още докато бе в Къщата на „ВИП Брадър”?
– Няма нищо такова. Целият фитнес ме подкрепя – шефове, служители, клиенти. Не е имало такива изявления от тяхна страна, нито от страна на мои близки. Оставам главен треньор, както е било досега. Никой не мисли, че участието ми в шоуто е било лошо. Аз също не мисля така. Не съм обиждал хора.

– Не си ли? Не само думите могат да бъдат обидни, но най-вече и поведението, а твоето често предизвикваше бурни критики!
– Да, имаше думи, които не бяха много ок, така е. Все още не съм изгледал епизодите и не съм видял реално какво е давано, но съжалявам за поведението си спрямо Розмари. Направих няколко изказвания към нея, които не бяха хубави и не бяха неща, които мисля. Веднъж си позволих дори да я обидя, за което не бях прав. Тя е много добро момиче. Съжалявам, виновен съм! Но в тази изолация там, човек понякога изпуска себе си, рухва и казва неща, които не са истина.

– А защо каза думи, които не си мислел? За да продължиш напред на всяка цена ли?
– Казах някои думи под натиска на емоцията. Заради начина, по който реагираха вътре някои хора към мен; заради песента, която получих. Беше някаква моментна моя реакция. Може би се стресирах, почувствах се обиден. Затова сега чрез теб искам да отправя публично едно извинение на Розмари и семейството й. Думите, които казах по неин адрес, са абсолютно неистинни. И не съм правил нищо на всяка цена. Просто бях доста афектиран и трябваше да я притисна. Колкото до интимните ни отношения – сега, извън шоуто, няма смисъл да изяснявам. Беше пълно с камери – всеки може да си мисли, каквото иска. Нито потвърждавам, нито отричам станалото между нас. Ще оставя ситуацията така.

-Самото коментиране дали с Розмари сте имали интимни отношения, е много грозно!
– Да, така е. Беше достатъчно грозно това, което аз коментирах в Къщата по този въпрос. Не трябваше. Но и двамата не сме искали така да се случи. Имах едно условие – ако тя признае, че сме имали такива отношения, да спрат песента, която направиха срещу мен, защото от нея много ме заболя. И бях провокиран да кажа всички тези неща, за да се опитам да я накарам тя също да реагира към мен. Съжалявам, че послушах Биг Брадър и карах Роузи да признава това. Но аз не обвинявам Брадъра, защото виновен е не този, който провокира, а онзи, който омеква – а в случая това бях аз.

Тя се оказа доста по-умна и по-хитра от мен, защото не се поддаде

И в крайна сметка никой от нас не е виновен. Не съм искал да правя нещо на неин гръб. И сега не сме в лоши отношения. Никога не сме били.

– С Розмари си говорих наскоро и тя каза, че си я „прецакал неочаквано” и още не си дорасъл, за да разбереш някои неща…
– С това изказване тя показва, че наистина е по-голяма от мен. Розмари е на 33, а аз съм на 24 и тя определено има доста по-голям опит в живота, знае как да се държи пред камери и сред хора, които не са добронамерени. Мога да кажа също, че и постъпи по-умно от мен.

– А защо толкова те афектира въпросната песен?! Всъщност точно реакцията ти ескалира ефекта от нея, от който ти най-много се пазеше…
– Съгласен съм, за съжаление. Но в Къщата аз влязох сам и исках така и да изляза. Целта ми беше да се види именно това – че съм съвсем сам и се откроявам, без непременно да се прикрепям към някого. В момента, в който се случи въпросната песен обаче, си помислих, че в такава изолирана ситуация и без ничия подкрепа, отвън със сигурност ще изглежда много лошо за мен. При мисълта, че хората ще ми се подиграват, просто не издържах и се сринах. А трябваше да реагирам с израз от типа: „Ето, вече има хит за мен”, защото за никой друг никога не е имало хит. Всеки гледа песента с насмешка, но пък аз станах най-известният участник. Влезнах 17-и във формата и бях най-неразпознаваем, а излязох 7-и и съм много по-известен, дори и от победителя. Да, първоначалната ми реакция беше неправилна, може би защото нямам толкова опит в живота – винаги съм бил добронамерен към хората и съм очаквал и те да са такива към мен. Само че нещата не винаги са такива.
Но какво стана – песента се появи, аз рухнах, но седмица по-късно започнах да се забавлявам сам. А този, който я измисли – Папи Ханс – човекът с най-голямата самоирония – не успя да се справи със същото, когато му лепнаха етикет, че не си чисти тоалетната. Това е много показателно! Аз съм доста по-широкоскроен от него, освен това показах, че имам много по-силен характер от много хора вътре. Папи беше част от така наречената „Света Троица” – взаимно се подкрепяха постоянно, и въпреки това той не успя да се вдигне до финала. А аз бях сам, всички бяха срещу мен, но успях да го сторя.

– Какво според теб е спестено на зрителите за останалите участници?
– Биг Брадър покри за зрителя това как една готвачка (Божана Кацарова, б.а.) е много злобна. Тя се напиваше много често, почти всяка вечер. Имаше доста излагация, не беше само еднократното напиване, което са излъчили. При Лора Караджова положението беше същото. Ваня Костова пък все правеше злобни изказвания към хората – говореше много тежки думи и беше един от най-фалшивите играчи! Опита се да си предаде последния щит на Стефан, в същото време, когато Роузи излизаше и я попита: „Искаш ли да ти дам щита?”, Ваня й отвърна: „Ако Бог така ти казва, ми го дай”. Показа, че сама е искала този щит и със заобиколни думи го постигна. После много лицемерно заяви, че не го искала?! Така че Ваня Костова искаше този щит много по-силно от мен. Винаги беше много близка с хората, от които имаше ползи. За разлика от нея, преди години, когато участваше Марги Хранова, в Къщата тя беше уникална дама. На Ваня това не й се получи. Колкото до победителя Наско Колев – всеки ден той спеше до към 11-12 ч. В същото време всички казваха – нека да спечели един млад и амбициозен човек, който има дисциплина. Е каква дисциплина може да има човек, който става в 12 часа всеки ден?! Това, че предимно мълчи и не изказва мнение, също не го прави интелигентен, а просто по-обран. А когато говореше за нас – го правеше само пред определени хора, никога в очите на този, когото обсъжда. От страх, за да не бъде отритнат!

– Защо е толкова важно за теб да си известен?
– В една бедна държава според мен е нормално човек да има мечта да е успял. Не виждам нищо лошо. Но си взех поука да си меря повече приказките и да внимавам какво говоря.

– Успял – да, но защо пък известен?!
– За мен това е част от успеха, защото в моя случай ще ми помогне да продавам своите хапчета за отслабване. И колкото по-голяма известност имам аз, толкова повече хора ще научат за тях и ще се възползват. Също така аз имам стремеж да се наложа като най-голямото фитнес име в България – и да стана известен с това, а не като победителят Наско, който е известен с това, че е бил гадже на Мария Илиева, и с нищо друго. Говорех, че искам да печеля много пари, защото

исках да набия в главата на младия човек, че трябва да успява

И никой няма право да пречупва такава мечта. Аз работя по 13 часа на ден, развивам се – не крада, не правя незаконни неща и смятам, че всеки трябва да следва мечтите си. Живеем в такава държава, в която всеки се смее и гледа сеир, само чака да залитнеш малко, за да те бутне. Нека е обратното! Готов съм да платя много висока цена, за да успея – но със себе си, не за сметка на други хора. В случая в Къщата за мен излезе друго, но аз в живота обикновено жертвам себе си, за да постига нещо, не го правя на гърба на други хора. Също така не гледам да си хващам известно гадже, за да пробия, а се боря сам.

– А защо излезе, че си толкова преднамерен спрямо жените?
– Точно обратното е. Аз ценя жените! Затова и искам толкова да успея. Всяка жена би се радвала мъжът до нея да е успял, да се бори за нея и да я обича. Всеки човек има нужда от подкрепа. Но мъжът трябва да е мъж в ситуацията, да помага на жената, да е нейна опора и да й дава сигурност. А не да търси как да застане до по-богата и по-известна жена, за да си избие комплексите.

– Ако сега срещнеш Кали, само че без камери, какво ще й кажеш?
– Ще бъда спокоен и усмихнат с нея. Ще й кажа, че е сбъркала за мен – само защото самата тя е била наранена от други хора и явно мисли, че и аз съм като тях. Не тая злоба към нея, нито към никого. Кали се изказа в Къщата много лошо за мен, но всъщност ми лепна неща, които са й тежали на нея. Думите й за домашното насилие, например, бяха много не на място. На финала Кали дойде и ми се извини, извинила се е и на майка ми.

Интервю на Анелия ПОПОВА



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ