Заместник-кмет с подробности за „разкритията“ на Елена Йончева за пътя-убиец!

елена йончева 2.jpg

Констативният протокол, който показа Елена Йончева, е към стопанина на пътя. Агенция Пътна инфраструктура е стопанин на пътя и те трябва да разпоредят със своите специалисти, вследствие на този протокол, какво трябва да се направи по-нататък. Това отбеляза зам.-кметът на Община Своге – Валентин Михайлов пред bTV.

Вчера депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че констативният протокол с проблемите на пътя край Своге е бил изпратен до АПИ още миналата година.

„Документът от 20 юни миналата година е бил изпратен до Агенция „Пътна инфраструктура“ още тогава“, каза Йончева. По думите й в него, на базата на експертиза, са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където загинаха 20 души. Тя е уточнила, че в първите две пише, че е установено износване на горния слой на асфалта и лошо сцепление, както и рисков завой с голям вираж – точно в участъка, където стана инцидентът през август тази година.

Йончева поясни, че документът, изпратен до пътната агенция, съдържа задължително предписание „пълна подмяна на асфалтовото покритие”, и че срокът за изпълнение е „незабавно”. „Изпратихме този документ веднага в прокуратурата и изводите трябва да ги направи тя”,  заяви народният представител.

Този протокол е представен на компетентните държавни органи още веднага след  катастрофата по искане на министъра на регионалното развитие и на Инспектората на министерството на регионалното развитие, заяви още зам.-кметът на Своге.

„Този констативен протокол беше направен по молба и със заповед на кмета на община Своге. Искането беше за съвместна проверка на пътя в този участък, след една жестока катастрофа месец преди това – през май 2017 година. Този протокол е съставен съвместно с представителите на КАТ – Своге, както и представител на Областното пътно управление. На място се събраха всички, огледаха ситуацията и предписаха мерки, които във времето да се изпълнят. Това е почти същият участък, в който през август стана тежката катастрофа с автобус, при която загинаха 20 човека”, каза Валентин Михайлов.

„Община Своге изпрати този протокол, заедно с всички сигнали, които сме изпращали през последната година до различните институции, с цел да се подобри сигурността на пътя. Последната една година нещата станаха по-лоши, защото започнаха ремонти на алтернативни трасета и  през Искърското дефиле пуснаха тежкотоварни автомобили и тирове,  през определени дни движението  е много натоварено, особено сутрин и вечер”, обясни още за-кметът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ