Остър сблъсък между Румен Овчаров и Корнелия Нинова на червения пленум на „Позитано“ 20!

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n

Разбираща критика на Румен Овчаров срещу соцлидерката Корнелия Нинова доведе до остър словесен сблъсък между двамата по време на заседанието на червения пленум, което се провежда в този час на „Позитано“ 20.

Бившият министър и ексшеф на социалистите в София взел микрофона по време на най-спорната точка днес – за вестник „Дума“.

Готова ли е БСП да управлява в това си състояние, попитал Овчаров. „Властта не се търкаля по улицата. Тя се взема. И аз се питам дали имаме сили да я вземем в това състояние“, казал той.

Овчаров обяснил, че не е подписал позицията на 50-те членове на НС за „Дума“, за да сваля Нинова и заявил категорично, че не иска нейната оставка. Подписал писмото, защото в него имало верни констатации. Изборът на Йордан Мичев за и.д. главен редактор на партийния вестник бил на грешен човек, в грешно време и на грешно място, цитирал Овчаров американски генерал от Корейската война, която била грешна война на грешно място с грешен противник. Изборът бил в грешен момент, защото Бойко Борисов се тресял, а „Дума“ пишела статии за конопа. Според Овчаров някой от „Позитано“ е провокирал пък да се напише статия за това, че БСП трябва да се откаже от русофилията, социализма и историята, които било недопустимо.

Новият и.д. никой не го познава, не е известен, нищо не е направил за БСП, нито за вестника, казал Овчаров. И обяснил, че не може соцръководството да се оправдава с това, ме и други са правили преди така, визирайки предишните главни редактори Юрий Борисов и Таня Джаджева, които също бяха назначени за и.д., за да не се налага гласуване от пленума.

Овчаров критикувал персонално Мичев, че си е позволил да дава оценки, коментирайки самия него, че „е минало“. Не приемам, че човек, който нищо видимо не е направил, изведнъж ще стане можещ. Роденият да пълзи няма да полети, коментирал Овчаров.

Той критикувал и Нинова, че в отговора си на позицията на 50-те е сложила в едно изречение олигарси и левичари и обяснил, че писмото им е диагноза за състоянието на партията. С разчистване на сметки само ставаме по-слаби, предупредил той.

Овчаров изброил и три качества, които пречат на партията: агресивното невежество, омразата и самодостатъчността. Според него е нужна консолидация, защото Нинова станала председател на най-разединената партия. Затова задачата й била сега да я консолидира.

Румен е мъдър, но моля да не си правим лични квалификации, отвърнала Нинова. Тя разказала, че е споделила с Овчаров за новия и.д. главен редактор на „Дума“ и той казал добре, а после подписал писмото, защото Мичев го бил плюл. И допълнила, че е плюл и нея самата.

Нинова поискала разговор за паралелната държава. И обяснила, че много членове на НС са й казвали да спре, че отваря много фронтове.

Много се говори за разединение, но партията не е разединена, разединен е елитът, лобитата, казала Нинова. И скастрира хората си, че докато те заседават, държавата е блокирана. Хората искат да се присъединим към тях, а не да се занимаваме със себе си, допълнила соцлидерката.

В отговор по темата за паралелната държава Овчаров попитал къде е позицията на БСП за ТЕЦ „Варна“ и купуването му от Ахмед Доган, както и по закона за приватизацията или на тема дървената мафия във Варна.

Източник: 24часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ