Пълен абсурд: Българин живее повече от три десетилетия без самоличност

1542007760-big-2caa

Димитър Давидов повече от 30 години живее без самоличност. На 49 години е – без дом и без никаква самоличност, разказва Нова тв.

Димитър не съществува в системата на МВР. Преди няколко дни полицаи го намират безпомощен на улицата. В момента мъжът е настанен в психиатрична клиника.

Неговият случай не е единствен в историята на страната ни. В момента се установява неговата самоличност. Защо никой през тези години не се е заинтересувал от него? – той е болен и нежелан. Ако беше здрав, вероятно службите щяха да се заинтересуват защо този човек не си вади лични документи.

През 2002 г. Димитър подпалва жилището си, а преди две години сестра му умира и той остава на улицата с диагноза шизофрения. Преди няколко години полицаи са го спирали на улицата и дори са му написали акт за това, че е без лични документи.

Димитър е маркер за това до колко нашето общество е станало безчувствено към болката на другите. Реагираме само, ако ни загрозяват пейзажа, коментира началникът на психиатричната болница, където мъжът е настанен за лечение. В момента от болницата се борят за това Димитър да се сдобие с документи за самоличност, за да успее да се възползва от социални и медицински грижи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ