Коалиционният съвет реши: Правителството няма да подпише Глобалния пакт за миграция към ООН

Цветан Цветанов

Днешният коалиционен съвет е регулярен. На него обсъдихме актуалните теми в държавата, които да бъдат спуснати за разискване към парламентарните групи. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след приключване на днешния коалиционен съвет.

Позицията на България по отношение на Глобалния пакт за миграция към ООН е нашата страна да не се присъединява към него. Смятаме, че това решение към този момент е най-правилното, допълни Цветанов.

Относно протестите в страната Цветанов посочи, че всеки протест е част от формулата на демокрацията и всеки може да изразява своето мнение, което няма да бъде ограничавано под никаква форма.

Единственото ни изискване е да не бъдат нарушавани законовите разпоредби и правата на гражданите, защото в немалко от случаите вчера имаше провокация и се целяха сблъсъци, коментира още Цветанов.

Ние правим политики и поставяме си цели. В тази връзка 1000 лева застраховка за Гражданска отговорност не съответства на истината. Мога да кажа, че нашите политики, оито сме заложили в управленската ни програма, се спазват стриктноС тези обещания ние сме спечелили изборите. Няма да правим никакво отстъпление в тази посока, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

Цената на горивата не се формира от правителството или коалиционния съвет. Това са пазарни принципи, завърши Цветанов.

Цена от 1000 лева за Гражданска отговорност не стои на дневен ред и подобна тема е спекулация. Дебат за застраховка от 1000 лева просто няма, няма и такива цени на пазара, увери и финансовият министър Владислав Горанов.

Цените на горивата в България следват тенденциите в света. Според мен цените на суровия петрол ще се успокоят през 2019 година, затова очаквам и инфлацията да забави темповете си през следващата година, обясни Горанов.

По думите му въвеждането на по-висок данък върху старите автомобили е един от компонентите за справянето с мръсния въздух.

Това е мярка както от икономическа, така и от екологична гледна точка, каза финансовият министър.

Новината, че България няма да се присъедини към Глобалния пакт за миграция на ООН е добро решение, или в противен случай това би застрашило националната ни сигурност, заяви по темата Ангел Джамбазки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ