Наглост на деня! Нинова протестира с народа, а спи с „бандит“ от ЛукОйл!

митко нинов, корнелия нинова

Има ли общо между скока на цените на горивата и протестите, зад които БСП застана, за да свали властта с незаконни метежи?

На този въпрос първо трябва спешно да отговори лидерката на столетницата Корнелия Нинова, тръгнала да оглавява окупацията, която вчера блокира половин България. Нинова най-добре да започне с протест пред фирмата, в която работи мъжът й – съпругът й Митко Нинов е топ директор в най-голямата петролна компания у нас.

Каква по-голяма зависимост от това, че мъжът работи на тлъста заплата в „Лукойл“. Любимият на червената лидерка, която скача и яхва всяко човешко недоволство и трагедия, е част от същата тази мафия, срещу която уж се бори Нинова.

Така че излиза по нейните думи, че едрият капитал си има представител в леглото й, а ако съдим по лексиката й, може и него да нарече „мафиот“. Нинов преуспява във възловата дирекция на петролния гигант „Лукойл“ „Развитие и експлоатация“, а според запознати позицията е му е свързана пряко с ценообразуването на горивата у нас.

Шеметната кариера на Митко, както го нарича самата Нинова започва през далечната 1998 година, когато той е митничар по времето на Иван Костов. Докато Димитър Нинов разпределя смените по родните граници и ги е ръководил, то любимата му е застанала начело на „Техноимпекс“, което по-късно незнайно с какви средства успява да приватизира. Митко обаче продължава да се труди по границите, а Нинова се мести друго скандално предприятие като „Булбартабак. „Всички помним, че тогава гърмят скандали с тютюневото предприятие, а в митниците е истинска буря – по времето на червения вожд митниците Асен Асенов, когато изгърмяха куп екшъни с контрабанда на цигари и горива”, обясняват още хора от столетницата, участвали в управлението по времето на печалната Тройна коалиция.

За да се спаси от бурята, Димитър Нинов си прави фирма „Интер проект 3“, каква е нейната дейност съвместно с лидерката на червените не е ясно, но малко по-късно сяда в шефския пост на „Лукойл“, от където взима огромна заплата. До днес той всяка сутрин се настанява в удобния си и лъскав офис, докато жена му зове за протести, уж заради високите цени на горивата и мафията в бранша, а всъщност за да свали кабинета и да се намести тя в Министерски съвет.

 

 

 

 

 

Източник: „ПИК“

Снимка: Булфото



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ