Зловещо: Двама общински съветници от Търговище умират дни след като ги назначават

1542002351-obb

Двама общински съветници умират дни след като заемат поста на починал свой колега. Един от кандидатите за фаталното място в общинския съвет в Търговище подава бързо оставка. Местните се притесняват от прокоба над местния парламент, съобщава „Телеграф“.

На 2 ноември Общинската избирателна комисия в Търговище изпраща писмо до ЦИК за изплащане на възнаграждения за проведени 5 заседания в рамките на по-малко от месец. Искането, обаче, е малко по-особено от обикновено. Първото от серията заседания на 10 октомври е свикано заради замяна на починал общински съветник със следващия в листата.

„Шест дни по-късно, обаче, на 16 октомври, отново има заседание. То отново е свързано със замяна на общински съветник, тъй като този, който е бил заместен от следващия в листата. Заседанието на 24 октомври е свързано с това, че третият по ред избран общински съветник е подал оставка и на негово място е избран следващият в листата. Само 2 дни по-късно – на 26 октомври, има отново дежурство и на 29 октомври е проведено заседание, което е отново със смъртта на общинския съветник, който е бил избран два дни преди това. Вероятно там има някаква трагедия“, констатира Емануил Христов.

Последният общинар е избран на 1 ноември. Трагедията връхлита най-многобройната група в местния парламент – тази на ДПС, която има 12 общинари, показва справка на сайта на ОИК – Търговище.

С оставка се „спасява“ Айлян Мюмюн Чакър, но очевидно тя не слага край на фаталната поредица. Местни се притесняват за поелия поста и се питат дали и той няма да последва примера на своята колежка и да се откаже от мястото.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ