Край на омертата! Депутат изригна: Елена Йончева – бандит, а Пеевски с 800-те милиона – не!?

Делян Пеевски

”Знам, че в делото КТБ са замесени милиарди, как така обаче след толкова години разследвания решиха, че сините очи на Елена Йончева са крали. Тя е силна, но и беззащитна жена. Ключовите хора на прехода, които оцеляха са на свобода, прокуратурата не се занимава с тях”. Това заяви депутатът Антон Кутев.

Той коментира искането от страна на прокуратурата за сваляне на имунитета на двама депутати от БСП, Кутев заяви: „Когато говорим за КТБ, нека сме наясно, че има един човек, който участваше пряко. Той беше депутат и бизнесмен и много добър със собственика и управителя на банката преди да фалира тя. От там се източиха много пари и бяха замесени много имена, включително и на действащи тогава министри“. Според него от всичко това, след 4 години разследване, прокуратурата установи, че небесно сините очи на Елена Йончева източват КТБ. „Това е цинизъм. Делян Пеевски успя да узакони стотици милиони, антокорупционната комисия го проверява и установява, че всичко е законно. Как става така- за 4 години 600 млн. лв. – 800 млн. лв. стават напълно законни?“, попита Кутев.

Той подчерта, че от началото на годината има 10-15 видими убийства, 10 коли изчезват в София само за ден. Всичко това обаче излиза извън пряката дейност на прокуратурата, а Елена Йончева се оказва човекът, който е източил КТБ и пере пари.

Социалистът припомни, че излиза в един вестник информация, че Йончева ще е водач на листата на БСП и прокуратурата изведнъж намира в нея банков обирач, а Камарата на строителите решава, че ще й иска оставката. „Не знам кой ги навързва тези работи, но знам, че ако проблемът на тази държава е Елена Йончева, то всички – през министър-председателя, главния прокурор и шефа на Камарата на строителите, трябва да си тръгнат веднага. Те нямат смисъл, щом имат толкова власт и това им е проблемът“, категоричен бе той.

По повод на искането на Камарата на строители за оставки на 4-ма депутати от БСП, Кутев коментира, че чл. 12 от Конституцията казва, че граждански сдружения, каквото са и те, нямат право да се занимават с политически искания. „Да се иска оставката на депутат за това, че иска проверка на публични средства и да се казва, че това вреди на имиджа на България, е недопустимо“, заяви той. По думите му те нарушават и диалога с работниците, което ще доведе, от своя страна, до допълнително напрежение в тези отношения.

Снимка: Булфото

 

One comment

  • Bonka Tsokova

    12.11.2018 at 13:48

    Абе, наглец, кой искаше да пробута Пеевски за шеф на ДАНС, че днес нещо взе да ви дразни прокурорската проверка срещу вашата „беззащитна“ жена?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ