На 11-и януари БНТ остава без директор? Настоящият ще го осъдят за пиянска изцепка

коко каменаров
Софийският градски съд глоби с 1000 лева генералния директор на БНТ Константин Каменаров след поредното му неявяване в съдебна зала.

Каменаров е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние и вече има условна присъда от 1 г и 3 месеца затвор на първа инстанция. Ако присъдата бъде потвърдена, Каменаров ще бъде принуден да напусне поста си, тъй като по закон членове на управата на БНТ не могат да са лица с влезли в сила присъди за престъпления от общ характер.Делото срещу Константин Каменаров тръгна в негово отсъствие

До момента, Каменаров не се яви на нито едно от заседанията срещу него под претекст, че има служебни ангажименти и здравословни проблеми.

Днес в съда не се явиха нито той, нито адвокатът му, което накара съдията да наложи глобата. Всяко следващо неявяване на Каменаров, дори и при уважителна причина, ще се счита за злоупотреба с право и съдът ще може да вземе решение по същество и в негово отсъствие.

Следващото заседание по делото е насрочено за 11 януари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ