Див екшън на пътя: 26 годишен гражданин вдигна Варна на балон

1140-distracted-driving-tips-intro.imgcache.revb377baa0cc60b7a4557a42a54bf0cdf9.web_

Истински екшън разигра 26-годишен варненец с БМВ. Той е задържан след дълго преследване с полицейски коли и дори, когато бил спрян, продължил да оказва съпротива. Той е поредния мъж зад волана, който кара спокойно, въпреки че никога не е имал шофьорска книжка.

Полицаи опитали да го спрат с БМВ-то му в рамките на града. Младият мъж пренебрегнал подадените му сигнали за спиране и стъпил на газта. Последвало преследване на автомобила, чийто водач няколко пъти създавал умишлено опасни ситуации на пътя, не спирал и продължавал своето движение, преминавайки през с. Тополи. При излизане от селото успял да блъсне служебен полицейски автомобил. Категоричният отказ на мъжа, който е зад волана на преследвания автомобил, да се съобрази с полицейските разпореждания и поредния опит да избута патрулката от пътя, принудили полицаите да използват помощни средства. Близо до с. Езерово автомобилът е спрян. При задържането шофьорът и негов приятел се заключили в колата и оказали съпротива на органите на реда. Двамата са установени като добре известни на МВР – Н.Т. 26 г. и непълнолетен негов спътник. Шофьорът никога не е бил правоспособен водач и е криминално проявен за множество деяния. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. При така създалата се ситуация няма пострадали граждани или служители на органите на реда.

В рамките на 24-часова полицейска операция по линия на противодействие и превенция на конвенционалната престъпност във Варна и региона са проверени 880 лица, 563 автомобила, задържани са 44-ма. Образувани са 14 досъдебни и 6 бързи полицески производства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ