Прокуратурата крие кой е виновен за мантинелата-убиец в Своге, разкри Мая Манолова

АВТОБУС

Екипът ми се срещна с жители на Своге, за да чуе справедливите им искания след катастрофата с автобус, която отне живота на 20 души. Имам информация, че падналите пътни знаци са поставени обратно, както и че маркировка не е поставена“. Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на брифинг след срещата с граждани на Своге.

„Както бях поела ангажимент съм изпратила писма до Национална следствена служба и прокуратурата, с настояване за търсене на виновен, който е поставил мантинелата, до момента нямам отговор. Спорът чия собственост е тя към момента не е разрешен. Настоях пред АПИ да започнат действия поправка на мантинелата. Това действие няма да се счита като поемане на отговорност, а се прави на добра воля за решаване на този въпрос“, заяви Манолова.

По думите на члена на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, този път е труден за поддръжка, тъй като е в Искърското дефиле и при всеки дъжд се получава свличане на скална маса. „Въпреки това АПИ няма да жали сили и средства да го поддържа и то в добро състояние“, увери той.

„Трябва да сме солидарни“, обърна се той към шофьорите. „Когато видиш поставен конус, да го заобиколиш“.
По отношение на мантинелите, са поръчани допълнителни прегради, които ще се монтират в рисковия участък, стана ясно от думите му.

СНИМКА: БУЛФОТО


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ