Скандално! Кирил Домусчиев подарил апартамент за четвърт милион на министър Горанов!

кирил домусчиев, владислав горанов

Това е декларацията на министъра на финансите Владислав Горанов пред Комисията за противодействие на корупцията /КОНПИ/:

От нея е видно, че Владислав Горанов притежава 3 апартамента в София, както 59 000 лв. и 8000 лв. на влог, придобити от … „трудово възнаграждение“.

Горанов обаче е декларирал като „чуждо недвижимо имущество“ на което е ползвател от 2012 година апартамент от 180 кв. м., като е декларирал, че НЕ ПЛАЩА НАЕМ, А ПОЛЗВА АПАРТАМЕНТА БЕЗВЪЗМЕЗДНО!

В декларацията не е посочено местонахождение на апартамента, както и собственикът, който от 2012 година е дал апартамент от 180 кв. м. на Владислав Горанов да го ползва БЕЗВЪЗМЕЗДНО.

В предаването „Евродикоф“ на Сашо Диков Владислав Горанов признава, че ползва този имот безвъзмездно.

Апартаментът се намира в супер луксозния комплекс „Есте“ в престижния софийски квартал Изток.

Сашо Диков попита Владислав Горанов дали комплекса „Есте“ на Кирил Домусчиев ли е, Горанов отговори, че според него не бил.

Сайта „19 минути“ обаче прави проверка и установява, че според Търговския регистър „Есте пропъртис“ е собственост на „Адванс пропъртис“. А „Адванс Пропъртис“ е собственост на … братята Георги и Кирил Домусчиеви. Управителят на „Есте“ Борис Балев пък участва в управлението на много дружества, свързани с шефа на КРИБ, сред които и флагмана му Хювефарма, в някогашния фонд по масовата приватизация Напредък и други.

Цената за наем на подобен апартамент, според обявите на самия комплекс, е малко над 10 евро на квадрат или над 1800 евро за въпросния апартамент – цяла министерска заплата. За 6 години наема би трябвало да е 253 475, 57 лв.

КОНПИ незабавно трябва да отговори на въпроса защо не е подложила на проверка това очебодно безобразие – финансов министър от изпълнителната власт да живее БЕЗВЪЗМЕЗДНО В АПАРТАМЕНТ ОТ 180 КВ.М., СОБСТВЕНОСТ НА БИЗНЕСМЕНИТЕ ДОМУСЧИЕВИ!

Защо му е даден БЕЗВЪЗМЕЗДНО? Заради „красивите му очи“?

За подобна КОРПОРАТИВНА ПРЕПЛЕТКА И ЗАВИСИМОСТ ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА СТРАНА МОМЕНТАЛНО БИ ТРЯБВАЛО ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

Това Е ОЧЕВАДЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ И АБСОЛЮТНА НЕМОРАЛНОСТ – ХЕМ СИ МИНИСТЪР, ХЕМ ПРИЕМАШ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОДАРЪК ОТ КРУПЕН БИЗНЕСМЕН!

Ако обаче очаквате спец.прокуратура или конпири да се задействат, значи не живеете в тази държава – кочина.

АФЕРА


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ