Нов тежък удар по Ветко Арабаджиев

ветко арабаджиев миню стайков

Спряха пречиствателната станция „Елените“, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев. Заповедта е на Окръжната прокуратура Бургас, съобщи Bulgaria ON AIR.

Съоръжението ще продължи да работи на авариен режим, за да не се стигне до екологична катастрофа. Дотогава собственикът трябва да представи инвестиционна програма за модернизиране на съоръжението.

В пречиствателната станция се изливат водите от хотелите на ваканционно селище „Елените“ и водите от курорта “Свети Влас“. Съоръжението обаче е остаряло, а капацитетът е недостатъчен.

От 2012 година до сега на оператора са наложени санкции над 7 милиона лева за замърсяване на морските води. Заради неплатените санкции екоинспекцията в Бургас внесе сигнал до Прокуратурата. Според РИОСВ пречиствателната станция работи без разрешително за воден обект от 2012 година.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела Арабаджиева са в неизвестност в чужбина, след като срещу тях започна разследване за пране на пари и укрити данъци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ